• Copiii supradotaţi şi adulţii relevanţi în regiunea Banatului de Sud şi Timiş (Gifted Children and Relevant Adults in the region of South Banat and Timiş)
  Viša škola za obrazovanje vaspitača
  Omladinski trg 1, Vršac, Srbija
  tel. 013/831-628
  www.uskolavrsac.edu.yu

  UNIVERSITATEA TIBISCUS
  Str. Lascăr Catargiu Nr. 4-6, 300559 Timişoara
  Tel/fax: 0256-220689
  www.tibiscus.ro

  Agenţia Europeană pentru Reconstruirea Spaţiului Balcanic a aprobat finanţarea programului PHARE CBC Serbia Muntenegru – România (liniile Phare 2004 / 016-943.01.01& 2004 / 016-943.01.02 respectiv - Cards 04SER01/11/053 & 04SER02/03/001), cu denumirea Copiii supradotaţi şi adulţii relevanţi în regiunea Banatului de Sud şi Timiş (Gifted Children and Relevant Adults in the region of South Banat and Timiş) care se va derula pe parcursul anului 2007. Realizatorul Programului este Şcoala Superioară pentru Instruirea Educatorilor din Vârşeţ în parteneriat cu Universitatea Tibiscus din Timişoara. Programul este conceput ca perfecţionare de specialitate a educatorilor şi învăţătorilor actuali, dar şi a viitoarelor cadre didactice, pentru identificarea şi munca cu copiii supradotaţi, în cadrul căruia participanţii din aceste două ţări vor face schimb de experienţe şi modele. Programul se va realiza în trei etape: un seminar cu durata de 7 zile, la finele lunii mai, eventual începutul lunii iunie, al doilea seminar, tot de 7 zile, este planificat pe luna septembrie, iar o masă rotundă, la care se va dezbate aplicarea practică a conţinuturilor tratate la seminarii, este planificată pentru finele anului 2007. Coordonatorii programului sunt Jelena Prtljaga – pentru partea sârbă şi Mariana Cernicova – pentru partea română.
  Gifted Children and Relevant Adults in the Region of South Banat and Timish
  An EU funded project managed by the European Agency for reconstruction

 • In cadrul relatiilor de colaborare internationala pe care Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata din Universitatea "Tibiscus" le-a dezvoltat se numara si un contract cu Fachhochschule Oldenburg/Ostfriesland/Wilhelmshaven, in cadrul programului SOCRATES intitulat "ERASMUS - HIGHER EDUCATION". In baza acestui program, doi studenti ai facultatii noastre au participat, pentru 2 luni (iulie-august 2005), la o bursa de studii de specialitate in Germania, in valoare de 800 euro.

 • Universitatea "Tibiscus", prin Facultatea de Psihologie, deruleaza un program de cercetare stiintifica denumit "Viena Test System" care are ca obiective principale traducerea, adaptarea si etalonarea unei baterii de teste psihologice, produse sub licenta de "DR. G. Schufried Ges.m.b.H." (Austria). Derularea contractului este prevazuta pentru perioada 2002-2005, cu posibilitate de prelungire.

 • Universitatea "Tibiscus", prin Facultatea de Limbi Moderne Aplicate, deruleaza un program de cercetare stiintifica pentru elaborarea "Noului Atlas Lingvistic Român" impreuna cu Universitatea York din Toronto. Detalii pe site-ul Centrului de Geolingvistica Româneasca si Romana.